El CESSCV celebra una jornada a Castelló per a la promoció i creació dels comités d'ètica departamentals, locals i de centre - Comité de Ética de los Servicios Sociales
Ves enrere El CESSCV celebra una jornada a Castelló per a la promoció i creació dels comités d'ètica departamentals, locals i de centre
El CESSCV celebra una jornada a Castelló per a la promoció i creació dels comités d'ètica departamentals, locals i de centre
El Comité d'Ètica dels Servicis Socials de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb els supervisors i supervisores dels departaments de servicis socials de la província de Castelló, impulsarà la creació de comités en els departaments, municipis i centres de servicis socials.
Esta iniciativa s'ha plantejat en el marc d'una jornada, que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I, en la qual el Comité s'ha reunit amb els responsables polítics i tècnics dels ajuntaments d'Alcalà de Xivert, Borriol, Borriana, Castelló de la Plana, Cortes de Arenoso, Nules, Onda, Vall d’Uixo i Vila-real.
També han participat representants de les mancomunitats de Rio Millars, Alt Palància, Castelló Nord, Els Ports, Plana Baixa; i dels Centres d'Envelliment Actiu de Borriana i Grau, així com els responsables de la residència de Borriana i de la de Vall d’Umbrí de Borriol.
El Comité, que es va reunir en ple al final de la jornada, va abordar els avanços de les diferents comissions tècniques de treball. Entre ells destaca la inclusió de criteris ètics en els premis d'investigació i innovació convocats per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, així com els contactes amb les càtedres interuniversitàries del Sistema Públic de Servicis Socials per a la promoció de línies d'actuació i coordinació que impulsen la investigació.
A més, es va tractar la identificació de bones pràctiques en matèria d'ètica en els centres del sistema públic de servicis socials amb la finalitat d'introduir millores en la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.
D'altra banda, el ple del Comité va proposar la creació d'una xarxa de comités d'ètica dels servicis socials de caràcter autonòmic de tota Espanya, amb la finalitat de compartir criteris d'actuació i reforçar així l'estructura estatal d'estos comités.